Ugrás a tartalomhoz Ugrás az oldal aljára

Amit a doTERRA-ról tudni érdemes.

A dōTERRA™ TÖRTÉNETE

2008 tavaszán egy csoport egészségügyi és üzleti szakember, akik már komoly személyes tapasztalatokkal rendelkeztek az esszenciális olajok életminőséget javító kedvező hatásaival kapcsolatban, azzal a közös elképzeléssel fogtak össze, hogy az esszenciális olajok egy új, magasabb szintjét hozzák el a világnak. Valami újszerűt akartak teremteni – olyat, ami mindenki számára vonzó lehet: a terület szakértőitől kezdve azokig, akik semmit nem tudnak az esszenciális olajokról.

Feltettek maguknak néhány meghatározó kérdést: „Mi lenne, ha egy új és hatásos egészségmegőrzési alternatívát kínálnánk a világnak?”„Mi lenne, ha ezt a magasabb szintű egészségmegőrzési módot az esszenciális olajok ma elterjedt megközelítésére alapozva valósítanánk meg?” „Mi lenne, ha magasabb minőségű esszenciális olajokat tudnánk beszerezni, tesztelni és előállítani – a piacon ma rendelkezésre álló olajoknál tisztábbakat és hatásosabbakat?” „Mi lenne, ha – a legprofesszionálisabb módon – együttműködnénk nagyobb kórházakkal, orvosokkal, tudósokkal és véleményformáló személyekkel, hogy megcáfolhatatlan hitelesítést kapjunk az esszenciális olajainkról?”

Arra jutottak, hogy olyanok kemény munkájával és elköteleződésével, akik osztoznak ezen a szenvedélyen és elképzelésen, ki tudnának, és ki is fognak alakítani egy új szemléletmódot az esszenciális olajok tekintetében. Ezzel az elhatározással alapították meg a dōTERRA vállalatot, amelynek neve „A Föld ajándéka” kifejezés latin megfelelőjéből származik. A 25 önálló olajból és 10 olajkeverékből álló legelső dōTERRA-kínálat 2008. április 25-én került forgalomba. Az esszenciális olajok szakértőiből és a termék lelkes híveiből egyaránt elismerést váltott ki, hiszen ők azonnal felismerték a dōTERRA esszenciális olajainak kiemelkedő minőségét.

A vállalat már a kezdetektől folyamatosan fejleszti és bővíti esszenciális olajai és wellness termékei választékát, aminek köszönhetően a mai napig optimistán és pozitívan tekint a jövő felé.

KÜLDETÉSÜNK

A dōTERRA vállalatnál elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy megosszuk a világgal az esszenciális olajok életminőséget javító kedvező hatásait. Hogyan érjük el mindezt?

  • A világ legjobb minőségű esszenciális olajainak felfedezésével és kifejlesztésével, amelyet magasan képzett botanikusok, vegyészek, egészségügyi kutatók és szakemberek hálózatának segítségével viszünk véghez.
  • Az iparban használt legmagasabb minőségi, tisztasági és biztonsági követelményeknek megfelelő – CPTG Certified Pure Tested Grade™ (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű – esszenciális olajok gyártásával.
  • Wellness Tanácsadók által végzett termékforgalmazással, akik otthonról dolgozva helyi szinten személyesen, globálisan pedig személyre szabott webáruházakon keresztül bemutatják és értékesítik a dōTERRA wellness termékeit, valamint oktatásokat tartanak velük kapcsolatban.
  • Oktatási lehetőségek biztosításával minden érdeklődő számára, aki szeretné megtanulni, hogyan lehet a letesztelt minőségű esszenciális olajokat az öngondoskodó egészségmegőrzés alternatívájaként használni.
  • A hagyományos és az alternatív gyógyászat egészségügyi szakembereinek összefogásával, hogy ösztönözzük az esszenciális olajok további tanulmányozását és tágabb alkalmazását a modern gyógyászati gyakorlatban.

Mit nevezünk
ESSZENCIÁLIS OLAJNAK?

Az esszenciális olajok a növények magjaiban, kérgében, hajtásaiban, gyökereiben, virágaiban és egyéb részeiben található természetes aromatikus összetevők. Az illatuk egyszerre lehet nagyon kellemes és erőteljes. Akár egy rózsa illatát szívta magába, egy levendulamező mellett sétált el, vagy a frissen vágott menta illata ütötte meg az orrát, minden esetben az esszenciális olajok aromatikus tulajdonságait tapasztalhatta meg. Az esszenciális olajok javíthatják a hangulatot, lecsillapíthatják az érzékeket, és akár erős érzelmi reakciókat is kiválthatnak. Az esszenciális olajok használata azonban messze túlmutat a varázslatos aromán.

Az esszenciális olajokat a történelem során számos kultúrában hasznosították egészségjavító tulajdonságaikért. Az öngondoskodás holisztikusabb megközelítése felé mutató modern tendenciák, és az alternatív egészségmegőrzési módszerek egyre növekvő tudományos hitelessége az esszenciális olajok jelentős egészségügyi előnyeinek újrafelfedezéséhez vezetnek. Sok olaj igen erőteljes tulajdonságokkal rendelkezik. Egyedülálló kémiai szerkezetüknek köszönhetően külsőleg alkalmazva célzottan fejtik ki jótékony hatásaikat, míg bizonyos olajok akár belsőleg is használhatók.

Kivonási eljárások

Az esszenciális olajokat leggyakrabban alacsony hőmérsékletű gőzdesztillációs módszerrel vonják ki, amelynek során a gőz nyomás alatt áramlik a növényi anyagokon keresztül, ezáltal felszabadulnak és a gőzbe jutnak az esszenciális olajok. Miközben a gőzkeverék lehűl, szétválik a víz és az olaj, így az olaj tiszta formájában gyűjthető össze. A megfelelő kémiai összetételű, legkiválóbb minőségű kivonat elérése érdekében szigorúan ellenőrizni kell a hőmérsékletet és a nyomást. A túl alacsony hőmérséklet és nyomás nem szabadítja fel az értékes olajat; míg a túl magas károsíthatja a kivonat érzékeny kémiai összetételét és módosíthatja hatóerejét.

A legtisztább és leghatékonyabb esszenciális olajok előállításához a gondosan végrehajtott kivonási eljárás mellett ugyanolyan fontos a megfelelő növényfajok, növényi részek és betakarítási eljárások körültekintő kiválasztása is. Ez az összetett eljárás ugyanannyira művészet, mint amennyire tudomány; a kiemelkedő minőségű termékek biztosításához pedig tapasztalt termelők és lepárlók együttműködésére van szükség.

CPTG Certified Pure Tested Grade™

A dōTERRA™ CPTG Certified Pure Tested Grade (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajok tiszta, természetes, aromás vegyületek, amelyeket nagy gondossággal vonnak ki a növényekből. Nem tartalmaznak az aktív összetevőket felhígító vivőanyagokat vagy mesterséges összetevőket, sem szennyeződéseket vagy egyéb vegyszermaradványokat.

Amennyire fontos a szennyeződések elkerülése, ugyanannyira elengedhetetlen az is, hogy megfelelő szintű aktív összetevőt biztosítsunk az olajainkban, hogy ezáltal garantáljuk a biztonságot és a hatékonyságot. Számos olajról állítják, hogy terápiás minőségű, és bár lehetséges, hogy néhányuk tiszta, de csak keveset vetnek alá a kémiai összetételt vizsgáló szigorú tesztelési követelményeknek. A dōTERRA CPTG Certified Pure Tested Grade minősítésű esszenciális olajait összehasonlító teszteknek vetjük alá tömegspektrometria és gázkromatográfia használatával, hogy a kivonat tisztaságát és az összetevők hatóerejét minden egyes tétel esetében biztosítsuk.

A dōTERRA – annak érdekében, hogy a megfelelő fajokhoz tartozó olyan növényeket válasszon, amelyeket ideális környezetben termesztenek, és a megfelelő időben és gondossággal takarítanak be – szorosan együttműködik egy globális hálózattal, melynek tagjai mind az esszenciális olajok szakterületének kiemelkedő vegyészei és termelői. A növények aromatikus vegyületeit nagy tapasztalattal rendelkező lepárlók vonják ki szakszerű módon, majd kémiai elemzésnek vetik alá a tisztaság és a megfelelő összetétel biztosítása érdekében. A dōTERRA CPTG Certified Pure Tested Grade minősítésű esszenciális olajait a világon ma elérhető legbiztonságosabb és legkedvezőbb hatásokkal rendelkező olajok között tartják számon.

Letesztelt, megbízható.

Biztonság és hatékonyság tekintetében a dōTERRA valamennyi wellnesstermékére egyformán szigorú előírások vonatkoznak. Tudományos Tanácsadó Testületünk vezetésével a dōTERRA csakis a legjobb fejlesztési és gyártó partnereket alkalmazza, akik a Good Manufacturing Practice (GMP), azaz a helyes gyártási gyakorlat tanúsítási rendszerét követik, és kimagasló újításaikkal és minőségükkel kivívták az ágazat elismerését. Így a dōTERRA minden terméke esetén garantált a vásárlói elégedettséget és elvárásokat messze felülmúló teljesítmény.

Használati módok

Az esszenciális olajokat az érzelmi és fizikai jóllétet fokozó felhasználási módok széles körére alkalmazzák. Önállóan és komplex keverékek formájában is alkalmazhatók, az adott igénytől és a kívánt hatástól függően. Az esszenciális olajokat általában a három felhasználási mód egyikével juttatjuk be a szervezetbe: aromatikusan, külsőleg vagy belsőleg. Az esszenciális olajok használata hihetetlenül egyszerű, mégis életre szóló változást hozhat. A kezdő olajhasználóknak segítségükre lehet valaki, aki már tapasztaltabb ezen a téren, mivel így eredményesebb és élvezetesebb élményben lehet részük.

Az esszenciális olajok erősen koncentrált növényi kivonatokat tartalmaznak, ezért mindig csak az utasításoknak megfelelően szabad őket használni. Kizárólag tiszta esszenciális olajokat használjon, és tartsa be a címkék figyelmeztetéseit és utasításait. Soha ne használja az esszenciális olajokat szemben vagy a hallójáratban. Ha külsőleges alkalmazás során bőrpír vagy irritáció lépne fel, vigyen fel az érintett területre hordozóolajat, például frakcionált kókuszolajat – a víz nem hígítja az esszenciális olajokat. Ha Ön várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, az esszenciális olajok használata előtt konzultáljon kezelőorvosával.

Üdvözöl az AromaMed!

Iratkozz fel hírlevelünkre és szerezz tudomást legújabb termékeinkről és akcióinkról.

Nem küldünk spam üzeneteket. Bármikor leiratkozhat hírlevelünkről bármely általunk küldött hírlevél láblécén megtalálható "leiratkozás" gomb segítségével.